Swedish cyclist

Årets sista lerstånk

4 november, 2012

Sicken crossavslutning det blev för egen del. Lerfest deluxe. Visst, tävlingen i Danmark geggade ner cykeln bra mycket mer för den leran var som klister. Denna helgen har däremot lätt paketerat in hela mig i lera som inget annat lopp gjort, kanske någonsin. Hade fullt sjå att bara hålla händerna kvar på reglagen då dom dansade polka av allt kladd som halade till dom.

20121104-175314.jpg
En kladdig jag som stånkar på i leran, dokumenterad av Fredrich Hammarström

Å vet ni! Idag lyckades jag bara välta mig själv en enda gång till skillnad från igår. Absolut inte i ett optimalt skede men nu kunde jag mest skratta åt det. Avsaknaden av krascher gjorde att jag var med och härjade i täten nästan hela loppet. Stundtals lyckades jag skapa mig små luckor men lyckades tyvärr inte förvalta dom helt hundra för att få bästa möjliga utdelning av det. Och vet ni, vilken raketstart jag gjorde! Ett par sprintstyltor till ben är allt bra att ha ibland. Från ett trångt tredjeled kunde jag relativt problemfritt navigera genom getingboet och gå in som tvåa i första sväng. Som en pil rakt genom smeten. När Öijer, som då var först, direkt strulade till det för sig kunde jag fint slinka förbi och fick på köpet en gratis lucka när det trasslades ihop sig bakom. Som sagt pigga ben och kropp men tappade lite flyt mot slutet som gjorde att jag i slutändan endast förbättrade mig ett pinnhål mot igår och noterades som sexa.

Min SuperX har heller aldrig gått så här bra som denna helg. Skivbromsarna hade fullt bett hela helgen. Cykeln skötte sig helt fantastiskt. Nu var det piloten som överskattade sin egna styrförmåga ibland.

Skriv en kommentar