Swedish cyclist

Två tvåor på dagarna två

8 oktober, 2012


©Robin Hedström

Sådär ja, då har crossbenen dammats av för detta året. Bäst är väl att jag skriver ihop något nu innan alla har packat ihop och glömt att det ens var helg nyss. Kumla och Almby IK bjöd på klassisk Kumlacross med sedvanligt solsken båda dagarna och lagom blött underlag.


©Robin Hedström

Lite smått tveksam kring min fysiska form efter mycket fokus bortom cykling den senaste perioden samt en ny och knappt inkörd cykel gjorde att jag kom med sansade förhoppningar. Att gå upp klockan halv sex samma morgon och åka bil många många timmar gav rätt restunga ben för den delen också. Fokus blev att få ha lite tjolabaloo helt enkelt. Iklädd min helt nya grön-vit-svarta CKC4-dress hänvisades jag till startled två eftersom jag helt saknade poäng i cupen. Kände verkligen hur första ledet kunde gotta sig i att få stå där i solen och slippa blicka in i ryggen på någon annan.


©Adam Steen

Men hujeda mig vilket ”hole-shot” jag fick till ska ni veta! En riktig rackarbajsar start för att vara jag och på klassiskt spurtarmanér klämde jag in mig som förste man genom första svängen. Tog täten och tuggade på i ett lagomt tempo mest för att jag inte hunnit testa banan, snackade bort större delen av uppvärmningen och var högst osäker på hur länge och hårt jag egentligen skulle orka. Till min förvåning sprack det ganska omgående, kanske pga trängsel längre bak, och jag hade CRT´s Ludde och Kalas-Darvell precis i hasorna. Tabbade mig ganska så tidigt vilket Darvell drog nytta av och pep iväg. Inte mycket till hjälp fick jag sen heller i min jakt på förstaplatsen. Höll ett jämnt och högt tempo och bakomvarande droppade således tillslut av en efter en. När Darvell senare sturlade till det för sig såg jag min chans att försöka ansluta och höjde tempot. Således blev jag nu helt ensam i min jakt då Motalas Dahlström blev den siste att ge sig. Höll avståndet fram men lyckades inte göra så mycket mera. En andraplacering noterades efter dagens insats. Klart godkännt!


©Robin Hedström

Lika solig och fin var efterföljande söndag. Banan något omgjord och jag fick åter stå i startled två. Framför mig stod nu ett par bleka vader som tillhör en viss jag-måste-slå-rekord-till-jobbet-varje-dag-och-sen-fota-mitt-svettiga-grin-så-alla-ser-hur-duktig-jag-varit-cyklist som försökte ge mig ett par uppmuntrande kommentarer. Kanske hjälpte det. Återigen snabb i pedalerna, jag som alltid varit seg med det, och så upp i tät. Inte helt först denna gången däremot. Benen var fräscha men flytet i åkningen fanns inte denna dag. Kändes kantigt och stundtals bromsade jag när jag borde gasat och tvärtom. Luckorna bildades nästan direkt med i stort samma ordning på cyklisterna som föregående dag. Däremot gick det nu betydligt snabbare där jag jagade Darvell, CRT´s ynglingar jagade mig och gubbsen jagade ynglingarna och så vidare. Ingen hjälp att hämta idag heller alltså nära alla var så upptagna med att jaga varandra hela tiden. Styrde däremot cykeln säkert och med oförminskad styrka genom hela loppet vilket hela tiden drygade ut mitt försprång. Tyvärr drygades det ut även framåt. En stabil andra plats blev det tillslut även denna dagen.


©Adam Steen

Summan av kakan blev således ett bra kvitto på fysisk status och vad som finns att jobba med framöver. Inte var det så illa pinkat som jag först befarat. På tal om pinka så blev vi kallade till kontroll efter målgång, vilket gjorde att tävlingsledare Ola fick anledning att svära åt mig när jag envisades om att dom inte fick plocka bort högtryckstvätten. Var lätt den sista som stod där och fejade bort allt skit. Tycker ändå att jag rätt så snabb. Cykeln gick fantastiskt bra även den, det blev en riktig guldklimp som jag fick ihop. Jimmy med familj ska ha tack för hjälp med transport och markservice samt Martin ska ha tack för suverän support i form av mat och logi.

Skriv en kommentar