Swedish cyclist

Danskt slibbslabb

14 oktober, 2012

20121014-165437.jpg

Tillsammans med nya klubbkamraten Fredrik blev det i helgen en tripp över till danskarna. Att kuska upp till Falun denna helgen för CX-cup kändes lite väl när det samtidigt bjöds på tävling rätt över sundet i Herlev. Här visade det sig att det bjöds på fin sparring i form av bland annat världscupåkaren Jonas Pedersen, som tydligen anses vara Nordens just nu största löfte på MTB och CX. Till start fanns även en norsk VM-meriterad kille och i övrigt en handfull, för mig, okända cyklister.

20121014-165214.jpg

Banan gick nästintill enbart på gräs och i kombination med ihärdigt regnande hela natten blev det snabbt en lerfest som hette duga. Tidigare nämnda Jonas kopplade greppet med mig i hasorna, benen kändes bra men min teknik måste ha sett blek ut i jämförelse. Mäktade att hålla rygg ett tag men fick ständigt hämta hem luckorna som blev efter banans hinder och tekniska svårigheter. Tillslut kostade det för mycket och fick således se mig distanserad. Samtidigt hade det byggts upp ett tryggt avstånd bakåt. Resterande varv kunde jag köra på säkerhet utan större stress men lyckades ändå slajda omkull två gånger för att fullborda min inpackning.

Kul upplevelse att få köra mot lite nytt folk och på en riktig geggbana. Nästan hela loppet gick ut på att flytta vikten bakåt och sen hålla moment på vevandet för att lyckas plöja på framåt. En ny andraplats blev så dagens resultatnoteringen.

20121014-165515.jpg

Kommentarer (2)

  1. Nöjd med hojen?

  2. Mycket!

Skriv en kommentar