Swedish cyclist

Kneg

20 september, 2012

20120920-235404.jpg
Min kollega fick med mig på bild i aktion vid pelarborren

Cykelbutiksknegandet känns lite överstökat för min del nu. Har väl en sex-sju år av kedjebyten, punkor, montering, växeljustering och annat cykelmeck i ryggen hos två av dom största. Här nere i Skåne är butikerna långt ifrån lika stora som uppe i Stockholm och jag tror heller inte att dom söker personal för den delen heller.

Således är jag tillbaka i industrihallar där jag en gång ”kommer ifrån”. Därmed kliver jag in på spåret jag en gång lämnade med gymnasiebetyget i ett fint kuvert och studentmössan under armen. Innanför väggarna hos en av Sveriges största och mest framgångsrika industrier formade dom mig till fullfjädrad industriarbetare. Bland knappar och spakar predikades metallens lära. Med svarv, svets och fräs lärde vi oss att bjuda upp metallspånen till dans. Manuellt och automatiserat. Något jag har stor nytta av nu när jag åter klivit in i denna värld, om än annan bransch, aktör och ort. Här känner jag mig hemma bland snabbstål, gjutgods, stålhätteskor och skyddsglasögon. Nu finns det lite att sysselsätta sig med under hösten då cyklandet inte tillåts vara prio ett för att överleva.

20120920-235829.jpg
Ska väl inte avslöja för mycket nu för att riskera industrispionage men i lådan monteras det ihop saker av metall

Kommentarer (2)

  1. Hmm, kanske Alfa Laval eller TetraPak i Lund? ;-)

  2. Inga mesiga mjölklådor i papp här inte. Cavotec POWER CONNECTORS i Staffanstorp! När något heter nått med power känns det ju skitballt att få jobb där. Gör kopplingsdon för starkström som används inom tung industri tex gruvor, oljeriggar, hamnar, flygplatser, byggen etc

Skriv en kommentar