Swedish cyclist

Ponnyrace

26 augusti, 2012

Louise gjorde igår tävlingspremiär dels för hösten och även med sin nyinköpta pålle när fullastad bil och släp rullade mot Eslöv. Själv följde jag med och fick genast axla ett tungt ansvar som hästpojkvän. Och att prestera på samma nivå som stirriga hästmammor och stissiga hästtjejer är inte lätt ska ni veta. Uppgifter som att hålla i hästarna, hämta startlistor, lasta in och lasta ur, justera hinder under uppvärmning och komma med viktig peppning krävde sin karl. Som mamma finns ju allt detta redan i blodet. På det ska det kryssas mellan tävlingsstinna hästar som medvetet försöker galoppera rakt över mig, rykande färska bajshögar, upprörda småtjejer med gråten i halsen för att dom precis gjort plockepinn av hela tävlingsbanan, fler rykande bajshögar, stressade mammor och borttappade bajsätande hundar. Ni ser, jag hade det tufft. På det ska dom egna hästarna ställa sig på mina fötter när det är dags att sadla. Bara att härda och bita ihop. Lyckligtsvis gick tävlandet bra för Louise och gav ett starkt kvitto på att hon och hennes pållar, både den nya och gamla, är på gång.

20120826-114310.jpg

By the way så har Louise lärt mig att det inte är okej att kalla hästfolk för ponnyfolk. Det kan jämföras med att kalla en etablerad elitidrottare för junior. Big no no! Som tur är har i alla fall Louise lite självdistans och kan skratta åt sådant vilket gör att jag vågar använda den rubrik jag valt. Men man ska passa sig för att blanda begreppen offentligt. Något hälsokonnässören Jonas Colting gjorde under OS när han frispråkigt Twittrade med glimten i ögat om ”ponnyfolket” som deltog under OS. En fullständig storm av arga kloppetiklopp-älskare gaddade ihop sig mot honom och det hela urartade sedan i en extremt rolig pajkastning, som både jag och Louise skrattade gott åt. Ja, det var bara något jag tyckte var värt att nämna.

Kommentarer (3)

  1. Älskar dina inlägg. Snart ses vi, längtar efter er båda!!!

  2. ”kloppetiklopp-älskare” är naturligtvis helt ok antar jag…
    :-)

  3. Var ju tvungen till att komma med något eget som kanske kan skapa lika mycket kalabalik

Skriv en kommentar