Swedish cyclist

Polski

15 augusti, 2012

Här följer en kanske aningens sen uppdatering från senaste helgens UCI tävlingar men vem hänger upp sig på det? Blött, kallt och jävligt skitigt blev det första dagen i Polen. Efter cirka femton körda mil tackade jag för mig och kastade in handduken och jag noterades därför som DNF. Allt hade dock sina skäl då dagen inte började särskilt bra. Jag sprintade iväg i full fart på dagens första spurtpris (trodde jag) och undrade varför ingen följde. Priset var fyra kilometer längre bort vilket jag insåg när jag torkade bort allt vatten från cykeldatorskärmen. Tio kilometer såg ju ut som fjorton på den genomdränkta skärmen. Efter följde problematik med en bakväxel där vajern sunkade igen såpass i det dåliga vädret att jag tvingades till ett stopp. Naturligtvis vid olämpligt tillfälle men lyckades återansluta med servicekaravanens hjälp. Bara för att belönas med en framhjulspunka vid en järnvägsövergång. Pace och jakt på fältet i karavanen igen. Bara börja härja på nytt. En grupp hade gått iväg och fått knappa två minuter på klungan under allt mitt oflax. Ingen från laget var med. Jag kände mig sliten och vi var redan underminerade med tre man kort mot övriga lag på startlinjen. Skickade därför på allt som fanns och kom iväg med en ukrainare som var samarbetsvillig. Efter en stund gav han sig då klungan bara var ett par meter bakom men jag var inte nöjd. Samtidigt visade det sig att vi bombat på såpass att vi knaprat in 55 sekunder och vi var nu bara minuten efter utbrytarna. Tänkte att samarbetet måste vara kasst där framme så vår chans att få grepp om loppet igen var således nu. Helt ensam lyckades jag efter stor ansträngning jaga ifatt utbrytarna och jag kunde nöjt nästan falla av cykeln ner i diket. Racet började om och vi kunde vara med i matchen igen. Jag var slut för den dagen.

20120815-204143.jpg
Serviceprepp av hyrbil dagen innan start

Söndagen var vädret mycket bättre men en hel del strul efter lördagens transport och annat gjorde att jag var riktigt dåligt återhämtad inför loppet. Kanske mest mentalt. Fick tidigt ge mig och efter halva distansen hade jag inget att ge. Återigen en DNF vilket kändes tråkigt men funkar det inte så funkar det inte helt enkelt. Benen var okej men abolut inte huvudet vilket gjorde att det tog tvärnit. Överlag kändes kroppen rätt okej och den har fått tillbaka en del fart i sig igen.

Skriv en kommentar