Swedish cyclist

Gymkort my ass

22 augusti, 2012

Mitt senaste inlägg träffade ju verkligen helt rätt. Bara ett par minuter efter att jag publicerat och som bäst stod och kliade mig i huvudet över vad jag skulle ta mig för så brakade helvetet lös. Inte förrän nu har jag hämtat andan och börjar känna mig normal igen. I och med att sambon är hästfrälst och äger ett antal odjur så ska ju dom skötas rätt och riktigt och den här gången var det dags för halmleverans deluxe. Jag skrev även hur bönderna skördade för fulla muggar i förra inlägget så jag borde ha anat vad som komma skulle. Men på en söndag? Det blev till att kavla upp skjortärmarna och axla rollen som gårdens Alfred. Totalt blev det åtta lass som innehöll nästan hundra balar styck. Uppskattningvis vägde dom mellan 15-20 kilo styck. Lite grovt räknat har jag således kånkat tolv ton halm under en hel dag. Kan det verkligen stämma? Låter helt sjukt. Inte konstigt att det blev svettigt och att jag dagen efter upptäckte muskler i kroppen som aldrig förr gjort något väsen av sig. Att det samma dag slogs värmerekord just i Lund för hela Sverige detta året förklarar säkert varför jag vägde tre och ett halvt kilo mindre på kvällen än på morgonen. Det gick åt en hel del blod och framför allt svett en sådan här dag när jag skötte laddningen av traversen som matade upp allt till ”loftligan”.


Traversen på plats i väntan på halm


En vagn kommer lastad!


Cirka 90-100 balar lätt spridda utanför ladan. Louise visar vilka starka armar hon fått


Gänget uppe på loftet hämtar andan under halvtidsvilan medan jag som traversladdare struttar runt i solen och gör mig märkvärdig med kameran


Nytt lass! På´t igen bah!


Torkar mig i solen i väntan på nytt lass


Börjar arta sig, en tredjedel kvar nu

Kommentarer (1)

  1. Manligt.
    Själv blir det med några ton halmkånkande…

Skriv en kommentar