Swedish cyclist

Up down up down left

31 juli, 2012

Senaste inlägget blev lite kryptiskt när ingen fortsättning följde direkt efter. Norrut betydde att jag tillsammans med syster och Cykelvasanvinnaren Jeppe bilade upp till Norberg för att trampa Engelbrektsloppet. Ett lopp som varit ganska lättåkt tekniskt sett. Jo men visst, det var då det. Egentligen var det inga överjäkliga partier och för det mesta var det grus men allt blir så mycket jobbigare när det kombineras med trötthet. Till en början såg och kändes det hela ganska så bra då jag tråcklat mig genom fältet efter att ha ställt upp sist i startgrupp ett. Jag ska inte klaga då det var minst en sju-åtta startgrupper till bakom, men ändå.

Väl uppe vid topp tio, efter dryga kilometern, försökte jag sätta mig till rätta. Bra till en början men sen var det hej-kom-och-hjälp-mig för hela slanten. Det var ryckigt, orytmiskt, ja helt enkelt cowboykörning strax bakom de fem första. Det gjorde att folk körde in i mig, jag körde in i folk, några gled tvärs och kors samtidigt som jag försökta att hålla lika mycket koll på mig själv som alla andra runt omkring. Allt fokus hade jag behövt på att hålla min egen kurs och inte alla andra rodeostjärnor. Men jag hade skoj ändå. Luckorna i fältet kom snabbt och jag valde att inte stressa upp mig. Resterande del av loppet gick i en nedåtgående trend. Sen kom den riktiga tröttheten och då funkar ingenting. Jag menar verkligen ingenting. Cykeln förvandlas samtidigt i detta skede till en målsökande rot- och stenrobot. Felet är ju jag men jag vill gärna tro att någon sitter med en joystick och styr cykeln rakt mot alla hinder som finns bredvid en annars jämn och fin linje.

Till mål kom jag till slut där jag fick bjuda Janne J på en liten rökare in mot mållinjen. Skitig och glad kunde jag se mig hamna på en blygsam 23e plats. Nu har jag gjort mina fyra skogspass för iår, kanske blir det ytterligare något om ingen kommer och rycker i cykeln. Nu är jag tillbaka i Skåne och ska ladda för tre kriteriumsrace som går i Norge med start på torsdag. Ett stjärnfyllt startfält väntar där.

Skriv en kommentar