Swedish cyclist

Skåneweekend

22 juli, 2012

Lyckligast i världen. Ja, nästan. Så känns det efter en helg med kriteriumslopp under fredagskvällen samt på förmiddagen idag. Plus ett linjelopp igår. Allt i ett, under dessa dagar, tamt och faktiskt ganska fint Skåne. Ajdå, har jag börjat gilla Skåne? Vinden var inte lika ”rivig” som under inledningen av veckan och solen orkade bryta sig igenom ett annars väl bepansrant och grått molntäcke. Som varit allt annat än förutsägbar med sina spontana skyfall den senaste tiden. Nåja, hur var det med lyckligast i världen då? What is all the fuzz about? Jag har ju tävlat! Senast var den 24e juni under SM linjet i Södertälje. Nästan en hel månad sedan nu. Min prestation kändes då som om en bogserbil bogserade en annan bogserbil som bogserade en tredje bogserbil som bogserade… Get the point?

Nu var det mer som att göra nypremiär, lite som att få åka nercabbat den där första varma och härliga vårdagen. Känna fartvinden genom hjälmen, svetten droppar ner på glasögonen så det knappt går att se något och ta svängar alldeles för snabbt ibland. Följa klungans rörelser och bara glida med utan att det uppstår några fysiska svårigheter. Under helgens tre lopp var jag så nöjd med att bara få sitta med och uppleva en tävling igen utan att behöva kräkas. Vann jag nått då? Oja, eller onej. Jag vann inget av loppen men allt kändes som en enda stor seger mot det där TWAR-helvetet. Med strukturerad träning ska det nog snart kunna bli lite mer fart på den här bogserande bogserbilen som bogserar en annan bogserbil som… Mycket värmande också att träffa så mycket folk som faktiskt kom fram och visade omtanke med att fråga hur läget var nu. Det maxade hela tävlingshelgen så mycket mer.

Skriv en kommentar