Swedish cyclist

GP på fyra ben

15 juli, 2012

Idag hamnade jag visst i Falsterbo av alla ställen. Tydligen var det någon fancy show där som hållit på i en hel vecka nu med stor Grand Prix final idag. Hästar var tydligen grejen och med en hästtokig sambo hade jag inget att sätta emot. Boom, så satt jag bänkad på läktaren framför en stor gräsplätt utsmyckad med diverse kreativa hinder, prydnader, glänsande sponsorbilar och gigantiska kopior av flådiga urverk. Tävlingen var inte så pjåkig när den väl satte igång. Svenskarna fick bra stöd från publiken men räckte endast till en tredjeplats på vår bästa för dagen. Belgarna är inte bara bra på cykel dom la även beslag på dagens tillställning. Nu kan vinnaren, blott 18 år gammal, köpa oändligt med våfflor och frituur när han väl kommit hem med dagens vinstpeng. Eller kanske en ny cykel eller två utan problem.

20120715-234942.jpg

En rolig grej är att alla, eller i varje fall minst hälften, i publiken på nått sätt får för sig att det är dom som sitter och rider där ute på banan. Det hoas, smackas eller manas på i varje läktarrad så fort något börjar gå galet. Antingen går det för fort eller för långsamt och då blir det ett enda stort kollektivt smackande eller hoande. Eller det görs så även om saker går helt städat och snyggt till. Någon vet alltid lite bättre och måste på olika vis ge uttryck för detta i hopp om att hästen ska korrigera sitt misstaget som bara dom ser. Alla vet bättre helt plötsligt. Måste kännas rätt komiskt för rackarn som rejsar runt där nedanför när alla ska lägga sig i och allt som hörs är en enda symfoni av ”houuu”, ”ptttrr”, ”jahjah” och ”smack”. Jag hade blivit tokig. Det är ju för fanken världsstjärnor som härjar runt, inte ridskoleknoddar som just lärt sig slå en volt. Dom har nog bäst pejling själva på situationen. Alla självutnämnda ”experter” var trotts allt underhållande. Kan erkänna att jag fann det hela ganska intressant ändå och kan nog tänka mig att se nått liknande igen.

Skriv en kommentar